Data publicării: 30.06.2017     

 Comunicat de presă

              Astăzi, 30.06.2017, s-au afiÈ™at la sediile unităților de învățământ È™i pe site-ul evaluare.edu.ro, rezultatele finale la Evaluarea NaÈ›ională pentru elevii clasei a VIII-a.

             Astfel, în urma soluÈ›ionării contestaÈ›iilor, situaÈ›ia statistică relevă faptul că 68,15 % din totalul elevilor participanÈ›i la examenul de Evaluare NaÈ›ională pentru absolvenÈ›ii de clasa a VIII-a au obÈ›inut medii peste 5, în creÈ™tere față de rezultatele anului È™colar precedent când s-a înregistrat un procent de 64,91 %.

            Pe tranÈ™e de medii, cele mai multe (15 %) sunt cuprinse în intervalul 7-7,99. De asemenea, un număr de 184 elevi au obÈ›inut medii cuprinse între 9-9,99 (10,47 %).

            MenÈ›ionăm faptul că media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenÈ›ilor învățământului gimnazial se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naÈ›ională susÈ›inută de absolvenÈ›ii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 %, È™i media generală de absolvire a claselor a V-a –a VIII-a, care are o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

            Inspectoratul Școlar JudeÈ›ean MehedinÈ›i mulÈ›umeÈ™te tuturor persoanelor implicate în organizarea È™i desfășurarea examenului de Evaluare NaÈ›ională È™i urează succes elevilor în perioada următoare, de admitere în învățământul liceal È™i profesional 2016-2017.

 

BIROUL DE COMUNICARE