Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul È™colar 2018-2019 aprobat prin OMEN nr. 4794/31.08.2017, în data de 9 iulie 2018, pe site-ul admitere.edu.ro, au fost afiÈ™ate rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenÅ£ilor de clasa a VIII-a. 

Astfel, dintre cei 1412 elevi care au completat fiÅŸe de înscriere, au fost repartizaÅ£i 1408 elevi (99,7%), Ã®n funcÈ›ie de una dintre opÅ£iunile exprimate. Un număr de 4 elevi nu au putut fi repartizaÅ£i, deoarece nu au completat suficiente opÅ£iuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. AceÅŸtia vor intra fie în etapa de soluÈ›ionare a cazurilor speciale  (16-18 iulie), fie în a doua etapă de admitere, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenÈ›ii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaÈ›ia È™colară încheiată înainte de această etapă.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 10-13 iulie candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

ÃŽn etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admiÅŸi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 147 elevi la specializări vocaÅ£ionale È™i 28 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaÅ£ilor de etnie romă. AlÈ›i 187 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.

 

BIROUL DE COMUNICARE