×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /var/www/html/joom3.5/fisiere/sedinta_dir_13122016
×

Observație

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: fisiere/sedinta_dir_13122016

Data publicării: 13.12.2016     

  Astăzi,  13 decembrie 2016, în sala de ședințe a Colegiului Tehnic  ”Decebal” din Drobeta Turnu-Severin, a avut loc întâlnirea cu directorii unităților de învățământ din județul Mehedinți.

   Ordinea de zi stabilită pentru ședința de lucru a cuprins aspecte precum:

  - noutăți ale Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice;

  - prelucrarea OMENCȘ nr. 5777/2016 referitor la Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2017-2018;

  - Măsuri privind organizarea și desfășurarea examenelor naționale, a concursurilor și olimpiadelor școlare din anul școlar 2016-2017;

  - comunicări ale inspectorilor școlari;

  - diverse.

   În deschidere, doamna Inspector școlar general Mirela Pintea-Enea a prezentat OMENCȘ nr. 5784/2016, privind aprobarea Calendarului desfășurării concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în managementul educațional, seria a 11-a și a solicitat diseminarea acestor informații în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ.

  De asemenea, s-a subliniat necesitatea acordării unei atenții deosebite punerii în aplicare și respectării planurilor de măsuri remediale realizate la nivelul ISJ Mehedinți, privind îmbunătățirea rezultatelor elevilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2017. În vederea optimizării desfășurării activității didactice, doamna Daniela Trancotă, în calitate de Inspector Școlar Genaral Adjunct a  solicitat directorilor unităților de învățământ să monitorizeze notarea ritmică a elevilor și să desfășoare asistențe la disciplinele la care se suțin examene naționale.

  Doamna Inspector Școlar General,  Mirela Pintea Enea a prezentat Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2017-2018.

  Astfel, în perioada 28-30 decembrie 2016 toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică vor depune la ISJ Mehedinți: un exemplar din anexele la metodologia de fundamentare a cifrei de școlarizare, proiectul de hotărâre a Consiliului Local privind reorganizarea rețelei școlare a unităților de învățământ de pe raza lor teritoarială, solicitare scrisă din partea Consiliului Local/consiliului județean pentru emiterea avizului conform de către ISJ Mehedinți și raportul argumentativ al consiliului local privind structura rețelei școlare propuse să funcționeze în anul școlar 2017-2018. În baza avizului conform emis de ISJ Mehedinți autoritatea publică locală va emite Hotărârea de Consiliu Local prin care aprobă rețeaua unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2017-2018.

  Doamna Nicoleta Giurgi, în calitate de consilier rețea școlară, a adus la cunoștința celor prezenți modalitățile specifice referitoare la întocmirea machetelor privind proiectul planului de școlarizare prin preluarea datelor din SIIIR. Totodată, au fost prezentate modelele de proiect de hotărâre de Consiliu Local ce vor fi emise până la data de 27 decembrie 2016 astfel încât ISJ Mehedinți să poată emite avizele conform pentru aprobarea rețelei școlare 2017-2018.

{gallery}sedinta_dir_13122016{/gallery}