Data publicării: 26.02.2018      

Comunicat de presă

Astăzi, 26.02.2018, în două unități de învățământ din județul Mehedinți (Școala Primară Pădina Mare și Școala Gimnazială Eibenthal) cursurile au fost suspendate datorită intensificărilor de vânt și a stratului consistent de zăpadă existent pe carosabil.

Având în vedere aceste condiții meteorologice nefavorabile și avertizările de temperaturi scăzute, transmise de A.N.M., în vederea asigurării siguranței elevilor și a personalului didactic și nedidactic, 17 unități de învățământ din județul Mehedinți (Școala Gimnazială Ilovăț, Școala Gimnazială Gruia, Liceul Teoretic ”Gh. Ionescu Șișești” Șișești, Școala Gimnazială Bâlvănești, Școala Gimnazială Eibenthal, Școala Gimnazială Breznița Motru, Școala Gimnazială Bîcleș,  Școala  Gimnazială Podeni, Școala Gimnazială Dumbrava de Jos, Școala Gimnazială ”Gh. Enescu” Tâmna, Școala Gimnazială Jiana, Școala Gimnazială Livezile, Școala Gimnazială ”C-tin Rădulescu Motru” Butoiești, Școala Gimnazială Oprișor, Școala Gimnazială Voloiac, Școala Gimnazială Greci și Școala Primară Șiroca) au solicitat aprobarea suspendării cursurilor pentru ziua de 27.02.2018.

 Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți va monitoriza cu atenție situația unităților de învățământ din județ  pentru a decide, cu operativitate, în funcție de situația vremii, asupra eventualelor măsuri de suspendare a cursurilor.

            În conformitate cu art. 9, alin. (5) din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OMENCȘ nr. 5079/2016 și modificat prin OMEN nr. 3027/2018, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, stabilite de C.A. al unităților de învățământ și comunicate instituției care a aprobat suspendarea cursurilor.

BIROUL DE COMUNICARE